logo-gantry

Toneelvrienden de Lo
vzw

hoofding-2017

Daguitstap Hasselt

Op zaterdag 25 mei 2013 trokken we naar Hasselt voor een afwisselende en leerrijke daguitstap. De afwezigen hadden ongelijk, want onze stadsgids, broer van onze penningmeester, maakte er een bijzonder boeiende aktiviteit van.

Voor eind mei was het behoorlijk fris, aanvankelijk zonnig maar na de middag grijs maar gelukkig droog (op een paar druppels na).

Hieronder kan je de beschrijving terugvinden van de wandeltocht en enkele sfeerfoto's.

Beschrijving

Beschrijving

We vertrokken om half negen met de trein van Leuven naar Hasselt. Vanaf het station wandelden we naar de Grote Markt. Daar ontmoetten we onze gids voor de dag en genoten we van een koffie met een Hasseltse speculoos.

Daarna kregen we heel wat leuke anekdotes over Hasselt, merkwaardige gebouwen, leuke monumenten, en een bezoek aan het Jenevermuseum. Flink ingeduffeld konden we de aangeboden borrel op de binnenplaats van het museum degusteren.

Daarna was het lunchtijd en daarvoor trokken we naar het "Extra Borrelhuis". In de kelders van deze brasserie kregen we een koffietafel, drie belegde sandwiches, een stuk taart en koffie.

Vandaar wandelden we naar de Japanse Tuin, een merkwaardige oase van rust en harmonie. Ook hier kon onze gids boeiende dingen vertellen, zowel over de tuin zelf als over de Japanse gebruiken.

Terug naar het stadscentrum, uiteraard langs een andere weg. Nu moesten we enkele regendruppels trotseren, maar gelukkig was dat van korte duur. Terug in de stad en na een bezoekje aan de basiliek Virga Jesse, werden we aangesproken door een jongeman die op vrijgezellentocht was. We zongen samen met hem "Ik hou van u"...

Natuurlijk was er even tijd om te "shoppen", om vervolgens aan te schuiven in "De Goei Goesting" voor een gezamenlijke avondmaaltijd. Het eten was lekker en werd royaal met wijn bevochtigd, zodat iedereen zeer tevreden naar het station "danste". 

Een zeer fijne dag, met dank aan de organisator, onze penningmeester!

Productie 2017-18

  • affiche2018-web